Nieuwe glazen voor hoge kwaliteit oogzorg
Wij maken graag mooi: met brillen. Die het beste in een gezicht naar voren halen. Stap maar eens binnen, dan laten we zien wat we bedoelen.
hoflake optiek, hoflake, optiek, hoevelaken, brillen, zonnebrillen, kinderbrillen, contactlenzen, audicien
16981
post-template-default,single,single-post,postid-16981,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Nieuwe glazen voor hoge kwaliteit oogzorg

Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven: we appen, swipen en surfen er flink op los. Het liefst nog op de smartphone, tablet en computer tegelijk.

Ons leven speelt zich af rondom verschillende digitale apparaten. Speciaal ontworpen voor die digitale levensstijl werd een nieuwe innovatie gelanceerd: Eye Protect System (EPS) in brillenglazen. Voor brildragers betekent dit dat zij profiteren van een helder brillenglas met optimale bescherming. ,,Oogzorg wordt steeds belangrijker. Een brillenglas met EPS beschermt tegen het voor ons netvlies schadelijke UV- en blauwviolet licht”, vertelt opticien Simone Post van Hoflake Optiek. ,,Blauwviolet licht beïnvloedt de aanmaak van het hormoon melatonine, dit zorgt ervoor dat je makkelijker inslaapt.”

OOGAPPELTJE Het schadelijke UV- en blauwviolette licht geeft op latere leeftijd klachten aan de ogen. Een goede reden om onze kinderen hiertegen te beschermen. Opticien/contactlensspecialist Danny Post ziet het aantal bijziende kinderen stijgen. ,,Bijziendheid (myopie), ontstaat tijdens de groei. Hoe jonger dit wordt vastgesteld, hoe waarschijnlijker het is dat je kind een vrij hoge sterkte ontwikkelt. Als je later een hoge min-sterkte hebt, is de kans op slechtziendheid en oogaandoeningen groot.”

Wanneer je merkt dat je kind slechter ziet, is het belangrijk om tijdig een oogmeting te doen. Naast een bril is bijziendheid goed met zachte of harde lenzen te corrigeren. Na jarenlang onderzoek is gebleken dat het dragen van harde lenzen het ontwikkelen van een hoge minsterkte kan afremmen. ,,Al jaren meten we met heel veel succes contactlenzen aan bij kinderen vanaf ongeveer 8 jaar”, zegt Post. ,,Onderzoek vertelt ons dat wanneer er nachtlenzen worden gedragen in veel gevallen de ogen niet verder verslechteren. Het is belangrijk om het dragen van lenzen goed te begeleiden en controleren. Wij informeren onze (jonge) klanten graag verder hierover.”

NACHTLENZEN Lenzen dragen wordt meer populair en dat is niet zo verwonderlijk, want ze bieden steeds meer voordelen. Voor bijna elk oog is er een oplossing in de vorm van een contactlens. Bijvoorbeeld de nachtlens, deze corrigeert je oog terwijl je slaapt. Tijdens het slapen voel je er niets van. ,,Het is de bedoeling dat je de nachtlenzen iedere nacht ± 5 uur draagt en dan kun je de hele dag scherp zien. Een nachtlens kun je ook overdag ook niet verliezen en/of last van hebben, dat is heel handig bij sporten en uitgaan. Ook bij hooikoorts kan dit een goot voordeel zijn. Al 17 jaar meten wij met veel succes de nachtlens aan.”

Danny Post is op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag aanwezig voor het aanmeten van contactlenzen. Hoflake Optiek zoekt nog aanvulling voor het team. Kijk op de website voor de vacature.

Artikel in de rubriek ‘Zakelijk’ van De Stad Nijkerk d.d. 27 juni 2018.

Geen reactie's

Geef een reactie